In Heartbreak Hotel relaxed iets drinken, lekker eten!

De naam zegt het al, Elvis is still alive and kicking in Oosterend op Terschelling. De strandtent aldaar, Heartbreak Hotel, is ingericht in de stijl van de vijftiger en zestiger jaren. Ook de muziek ademt de sfeer van die jaren. Uit de boxen komen Elvis, Johny Cash en Chuck Berry om maar een paar namen te droppen.

De ligging van HBH kan niet mooier, aan het brede witte strand aan de rand van natuurreservaat de Boschplaat, een van de diamanten van werelderfgoed Waddeneilanden. Je kunt hier het hele jaar door heerlijk relaxed iets drinken of lekker iets gaan eten.

De menukaart is samengesteld uit Amerikaanse en Terschellinger ingrediënten. De homemade Burning Love Burger XL ontbreekt uiteraard ook dit jaar niet. Datzelfde geldt voor de Tosti Heartbreak Hotel met Terschellinger kruidenkaas. Natuurlijk staat er ook vis op het menu: de zeebaars wordt voor de deur gevangen!

Ja, en dan onze winterkost die trouwens ook ’s zomers niet te versmaden is: SNERT, naar het beroemde recept van de man die Heartbreak Hotel ooit oprichtte: Flang. In 2004 werd hij wereldkampioen snert koken. Dat ‘kunstje’ herhaalde hij nog twee keer, zodat hij nu de enige drievoudig wereldkampioen snert koken is. En dat proef je!

Uw gastheer in HBH: Cedric Hartendorp

Gastheer in Heartbreak Hotel is Terschellinger Cedric Hartendorp. Hij begint er al op 16-jarige leeftijd als terrasober en zwaait er nu de scepter. Cedric: “Ik hou van Terschelling, van de zee, de duinen en het strand. En als je dan hier mag werken, op deze plek, dan voel je je een bevoorrecht mens. Ik leef hier te midden van de elementen en voel mij zelf ook helemaal in mijn element.”

Kijk hier voor een Impressie

Spaans restaurant De Reis in Hoorn

Kijk niet raar op wanneer u deze horecaman in hart en nieren een keer tegenkomt in Tapasrestaurant De Reis, in het hartje van het nabijgelegen pittoreske dorpje Hoorn. Daar zwaait Jaap Vis de scepter, maar Cedric en Jaap zijn zowel in Heartbreak Hotel als in De Reis elkaars vennoot. Ze doen dus soms zeg maar aan bi-locatie.

Specialiteiten van Spaans restaurant De Reis zijn uiteraard de Tapas en de Paella’s. Kijk ook in de uitstekende wijnkaart, of geniet van huis-gemaakte Terschellinger Sangria. De Reis is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij. Waar vroeger de koeien werden gemolken staan nu robuuste houten tafels en stoelen op een hardhouten vloer.

Het ruim opgezette en kleurrijk ingerichte restaurant is het gehele jaar geopend. Binnen is er plaats genoeg en buiten beschikt De Reis zover een zonnig en schaduwrijk terras. Heerlijk buiten eten dus! O ja, voor de kids is er keuze genoeg uit speciale menu’s voor hen!

Ga naar Website

Restaurant de Boschplaat

Restaurant de Boschplaat is al jaren een begrip in het dorp Oosterend op Terschelling. In de vroege jaren bevond zich een herberg in het pand en daarna heeft het gefunctioneerd als een eetcafé voor alle natuurliefhebbers en toeristen. Since 2017 is het concept veranderd naar Steak and Pancakes maar gaat het restaurant nog wel verder onder restaurant “De Boschplaat”.

De authentieke emaille borden zorgen voor een warme en gemoedelijke sfeer tijdens u lunch, koffie met gebak, borrel of diner. In de zomermaanden kan er ook genoten worden van het mooie weer op het terras aan de westkant van het pand. Wij zien u graag snel terug in ons restaurant of terras van restaurant de Boschplaat!

Ga naar Website